Sárgarépás-gyömbéres muffin
2006.06.27. 16:10
:-)
Hozzávalók:
15 dkg rizsliszt 15 dkg Manthler liszt 15 dkg Liga margarin 15 dkg cukor 3 tojás pici szódabikarbóna egy kis tej egy mokkáskanálnyi őrölt gyömbér egy mokkáskanálnyi őrölt fahéj egy mokkáskanálnyi kakaópor egy közepes/nagyobbacska fej sárgarépa ízlés szerint egy marék mazsola/csokidarabkák/néhány szem gumicukor (Haribo gluten free fajta) reszelt citromhéj
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a reszelt citromhéjat, egy pici tejjel lazítjuk, ha nem lenne elég folyékony. A liszteket összekeverjük a gyömbérrel, fahéjjal, kakaóporral, szódabikarbónával. A beáztatott lecsepegtetett mazsolát is hozzákeverjük, meg a csokidarabokat vagy felaprított gumicukrot (ettől kicsit ragacsos lesz, csak papírral süthető). Végül feldúsított lisztet elkeverjük a tojássárgáját is tartalmazó maszzával, majd az egészhez hozzáadjuk óvatosan a felvert tojásfehérjéket. Papírral kibélelt muffinsütőbe lapátoljuk és kb. húsz perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük, tűpróbát teszünk!
|