Gyümölcsjoghurtos muffinok
2006.06.27. 16:22
:-))
Gyümölcsjoghurtos muffin
Hozzávalók: (12db) • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt (ha nincs, mehet az egész finomlisztből) • 14 dkg finomliszt • 2 teáskanál sütőpor • ½ teáskanál szódabikarbóna • 1 teáskanál fűszer ízlés szerint (pl. vanília, fahéj) • 6 dkg apróra vágott csokoládé, stb. • 25 dkg friss gyümölcs vagy befőtt • 1 tojás • 14 dkg barna cukor • 0,8 dl növényi olaj vagy 12, 5 dkg puha vaj vagy margarin • 2,8 dl gyümölcsjoghurt (a recept erdei gyümölcsöset ajánl)
Elkészítés: 1. Béleld ki a sütőformákat papírral, vagy margarinnal kend ki őket! 2. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-osra! Kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat. 3. Keverd össze a kétféle lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel, mogyoróval illetve mazsolával, aszalt gyümölccsel vagy csokoládé darabokkal. 4. Tisztítsd meg és aprítsd fel a gyümölcsöt. Ha befőttet használsz, csöpögtesd le, majd vágd azt is kisebb darabokra! 5. Egy másik edényben könnyedén ved fel a tojást. Add hozzá a cukrot, a zsiradékot, a joghurtot, majd alaposan keverd el. 6. Dolgozd össze a lisztes keverékkel, végül óvatosan forgasd bele a gyümölcsdarabokat is. 7. A tésztát azonnal adagold a sütőformába, és az előmelegített sütőben (180 °C-on, légkeveréses rendszerben 160 °C-on) 20-25 perc alatt süsd aranybarnára!
|