Dis bejgli
2006.06.28. 10:17
:-)
Dis bejgli
Hozzvalk: a tszthoz: 50 dkg sima liszt 25 dkg margarin 1 tojs 2 tojs srgja 1 dl tej 3 evkanlnyi cukor 2 dkg leszt a tltelkhez: 70 dkg darlt di 36 dkg cukor 3,3 dl vz reszelt citromhj szegfszeg mazsola 2 dkg vaj 2 evkanlnyi baracklekvr
A vzbl s a cukorbl - a citromhjjal s a szegfszeggel - fzz szirupot. Ha ksz, keverd el benne a dinyi vajat, s dobd ki belle a szegfszeget. A dihoz add hozz a mazsolt, ntsd r a forr szirupot, dolgozd ssze a masszt (tedd bele a baracklekvrt is) s hagyd kihlni. Az lesztt a tejjel s a 3 evkanlnyi cukorral futtasd fel. Az tszitlt lisztet dolgozd ssze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojsokkal, egy csipet sval s az leszts tejjel. A tsztt (pihentetni nem kell) oszd 4 egyenl rszre, s az egyes cipkat nyjtsd tglalap alakra (kb. A/4-es mretre). A kihlt (s ugyancsak kiadagolt) tltelket kend egyenletesen a tsztalapokra. (Arra vigyzz, hogy a lap egyik hosszanti oldaln maradjon szabadon annyi tszta, amennyivel a tekercset majd le tudod ragasztani.) A rvidebb oldalain kicsit hajtsd vissza a tsztt, majd - a szabadon hagyottal szemkzti oldalrl kezdve - tekerd fel. A bejgliket fektesd tepsibe (ne tl szorosan, mert nni fog!), kend meg vkonyan elhabart tojssal, majd egy rra tedd hideg helyre. Mieltt a stbe kerl, tbb helyen szrd t teljesen a tekercseket, hogy a kpzd gzk ne fesztsk majd szt. A stt melegtsd 200 Celsius-fokra, tedd bele a bejglit, s (ezt a hmrskletet tartva) 35-40 perc alatt ssd meg. A szeletels eltt hagyd teljesen kihlni.
|