Pudingos muffinok
2006.06.27. 15:44
:-)
(16 darab)
Hozzvalk: 150 g lgy margarin 125 g aranyszn mz 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 2 ml citrom aroma 2 teskanl mzeskalcsfszer 3 db tojs (kzepes mret) 250 g liszt 3 csapott teskanl Dr. Oetker Stpor
Pudingtltelk: 1 tasak Dr. Oetker Vanliaz Pudingpor 3-5 evkanl cukor 250 ml tej
Dszts: 1 tasak Dr. Oetker Tej Tortabevon (arany s ezst szrcukor)
Elkszts: A margarint robotgppel puhra dolgozzuk. Kevers kzben lassan hozzadjuk a mzet, a vanillincukrot, az aromt s a mzeskalcsfszert. Minden tojst kb. fl percig kevernk el. A lisztet sszekeverjk a stporral s szitn keresztl kt adagban a tszthoz keverjk. A tsztt 16 paprformba (kett kosrkt egymsba rakunk), vagy kiolajozott 12-es muffintepsibe tltjk. Pudingtltelk: A pudingport kevs tejjel s a cukorral simra keverjk, majd a maradk tejet is hozzntve, folytonos kevers kzben felforraljuk. Az elkszlt pudingot azonnal habzskba tltjk, onnan pedig kis adagokban a muffinok belsejbe. St hmrsklete: kb. 160 ºC (elmelegtett) Lgbefvsos: kb. 140 ºC (elmelegtett) Gz: 3-as fokozat (elmelegtett) Stsi id: kb. 25 perc Sts utn a muffinokat egy strcson hagyjuk kihlni. (A muffintepsiben a stemnyeket elvlasztjuk a faltl s abban hagyjuk kihlni.) Dszts: A tortabevont a tasakon lev utasts szerint felolvasztjuk s zlsesen a muffinokra njk. (A cukrokat a mg meleg csokintetbe szrjuk s hagyjuk megszilrdulni.)
|