Pudingos muffinok
2006.06.27. 15:44
:-)
(16 darab)
Hozzávalók: 150 g lágy margarin 125 g aranyszínű méz 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 2 ml citrom aroma 2 teáskanál mézeskalácsfűszer 3 db tojás (közepes méretű) 250 g liszt 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Pudingtöltelék: 1 tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Pudingpor 3-5 evőkanál cukor 250 ml tej
Díszítés: 1 tasak Dr. Oetker Tej Tortabevonó (arany és ezüst szórócukor)
Elkészítés: A margarint robotgéppel puhára dolgozzuk. Keverés közben lassan hozzáadjuk a mézet, a vanillincukrot, az aromát és a mézeskalácsfűszert. Minden tojást kb. fél percig keverünk el. A lisztet összekeverjük a sütőporral és szitán keresztül két adagban a tésztához keverjük. A tésztát 16 papírformába (kettő kosárkát egymásba rakunk), vagy kiolajozott 12-es muffintepsibe töltjük. Pudingtöltelék: A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntve, folytonos keverés közben felforraljuk. Az elkészült pudingot azonnal habzsákba töltjük, onnan pedig kis adagokban a muffinok belsejébe. Sütő hőmérséklete: kb. 160 ºC (előmelegített) Légbefúvásos: kb. 140 ºC (előmelegített) Gáz: 3-as fokozat (előmelegített) Sütési idő: kb. 25 perc Sütés után a muffinokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. (A muffintepsiben a süteményeket elválasztjuk a faltól és abban hagyjuk kihűlni.) Díszítés: A tortabevonót a tasakon levő utasítás szerint felolvasztjuk és ízlésesen a muffinokra önjük. (A cukrokat a még meleg csokiöntetbe szórjuk és hagyjuk megszilárdulni.)
|