Boros,mazsols muffinok
2006.06.27. 15:49
:-)
Fehrboros, mazsols muffin
Hozzvalk (12 db): 2 db tojs, 15 dkg barnacukor, 15 dkg reszelt srgadinnye vagy alma, 2 evkanl mz, 1,5 dl tolaj, 2 dl fszeres bor (pl. muskotlyos), 30 dkg liszt, 1 dkg stpor.
A formkat kivajazzuk. A tojst, a barnacukrot, a gymlcst, mzet alaposan, 4-5 percig sszekeverjk. Rvid ideig pihentetjk, majd folyamatos kevers mellett hozzntjk a bort s utna az olajat. Ismt pihentetjk. Hozzkeverjk a stporral elkevert lisztet. Kb. 6-8 rra htbe tesszk, kzben tbbszr tkeverjk. Nyomzskkal vagy beolajozott evkanllal a masszt a formkba tltjk. 180 C-on 30-35 percet stjk. Miutn kihlt, a tetejt porcukorral meghintjk.
|