Gesztenys muffin
2006.06.27. 16:13
:-)
Gesztenys muffin |
|
|
Hozzvalk: 25 dkg geszetenyemassza 10 dkg vaj 10 dkg tcsokold 5 dkg cukor 1 csipet s 3 db tojs 2 evkanl baracklekvr 2 evkanl rum (54%-os) 5 dkg liszt (finom) 1 teskanl stpor
Elkszts: A stt elmelegtem 175C-ra. Az tcsokit gz fltt felolvasztom. A gesztenyemasszt sszekeverem a vajjal, a tojsok srgjval, a sval, a cukorral, a lekvrral, a rummal s az olvadt csokival. A tojsok fehrjt kemny habb verem, kb. negyed rszt hatrozottan belekeverem a tsztba, gy kiss lazbb lesz, majd a maradk habot vatosan beleforgatom. A lisztet sszekeverem a stporral s a gesztenys csokis masszra szitlom, vgl lazn beleforgatom. Az egszet paprkapszlikkal blelt muffintepsibe (12 horpadsos) kanalazom, s 30 percre a stbe tolom. Nem szabad tlstni, mert akkor kiszradnak, gy viszont istenien ragacsosak maradnak. Tlalhatod egy kevs tejsznhabbal s egy csipet fahjjal megkoronzva. Mennyei! |
|