| 
 Gesztenys muffin  2006.06.27. 16:13  :-) 
| Gesztenys muffin |  
|  |  |  
| Hozzvalk: 25 dkg geszetenyemassza
 10 dkg vaj
 10 dkg tcsokold
 5 dkg cukor
 1 csipet s
 3 db tojs
 2 evkanl baracklekvr
 2 evkanl rum (54%-os)
 5 dkg liszt (finom)
 1 teskanl stpor
 Elkszts: A stt elmelegtem 175C-ra. Az tcsokit gz fltt felolvasztom. A gesztenyemasszt sszekeverem a vajjal, a tojsok srgjval, a sval, a cukorral, a lekvrral, a rummal s az olvadt csokival. A tojsok fehrjt kemny habb verem, kb. negyed rszt hatrozottan belekeverem a tsztba, gy kiss lazbb lesz, majd a maradk habot vatosan beleforgatom. A lisztet sszekeverem a stporral s a gesztenys csokis masszra szitlom, vgl lazn beleforgatom. Az egszet paprkapszlikkal blelt muffintepsibe (12 horpadsos) kanalazom, s 30 percre a stbe tolom. Nem szabad tlstni, mert akkor kiszradnak, gy viszont istenien ragacsosak maradnak. Tlalhatod egy kevs tejsznhabbal s egy csipet fahjjal megkoronzva. Mennyei!
 |  |