Hozzvalk: 1,75 cssze csokireszelk 0,33 cssze tej 5 evkanl vaj 1,25 cssze liszt (finom) 2 evkanl cukor 0,25 cssze cukor (barna) 2 teskanl stpor 0,5 teskanl fahj 1 cssze di 1 db tojs 1 csomag vanlis cukor
Elkszts: Az ntet elksztse: villval keverj ssze 1/4 cssze lisztet, a barna cukrot, 1/4 teskanl fahjat s 2 evkanl olvasztott vajat egy kis tlban, amg csommentes nem lesz. Adj hozz 1/4 cssze darlt dit. A muffinhoz melegtsd el a stt 190 fokra, s bleld ki a tepsit a paprokkal vagy zsrozd be a formkat. Keverj ssze egy (!) cssze reszelt csokit tejjel s a maradk vajjal gz fltt. Addig keverd, amg elolvad a csoki s teljesen folykony llag nem lesz az egsz massza. Keverd ssze egy msik tlban a lisztet, a cukrot, a stport, a fahjat, a dit s a maradk csokireszelket. Egy kis tlban keverd ssze a tojst, a vanliaaromt, az olvasztott csokit. Keverd ezt az egszet a lisztes keverkhez, amg egynem nem lesz. Ne keverd tl! Adagold a formkba, 2/3-ig legyenek tele. Bsgesen rakjl rjuk az ntetbl. 20-25 percig ssd, a stben htsd 5 percig, aztn pedig rcson htsd ki teljesen. |